Løvetann

Løvetann

tirsdag 15. oktober 2013

Utsira 2013

Et samlet blogginnlegg av bilder av fuglelivet fra forskjellige årstider på Utsira. En tur i Påsken gav ikke så mange resultater, ettersom det fremdeles var frost, og trekkfuglene hang igjen. Skiftet Mai-Juni gav en rekke nye arter, og var spennende, mens turen i Høstferien tok kaka. Egentlig var ikke dette så uventet. Utsira er kjent for sin utrolige produksjon av "bomber" i slutten av September, og begynnelsen av Oktober. Året har vært dårlig på Utsira, og det har egentlig ikke vørt så mange arter som jeg kanskje hadde håpt på, men det gjorde susen med 6 nye livskryss :)
 
 

Dette var den eneste Dvergfluesnapperen på øya da jeg var der... 
Nytt bildekryss ble det av denne arten for første gang i Månedsskiftet Mai-Juni, men i Høstferien ble det flere bilder av denne flotte arten. Her en 1k Hann.


 
Kun dokumentasjonsbilde, men nytt livskryss, Tartarpiplerke. 
Eneste arten det var mulig å få edel av i løpet av Høstferien, en Tundragås Ua. Flavirostris.


 
Denne Acrocephalus-sangeren er enda ubestemt, men trolig en Myrsanger. Dersom den blir godkjent, blir dette et nytt livskryss for meg.


4 kommentarer:

 1. En flott samling spennende fugler.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig komentar :)

  Brage

  SvarSlett
 3. Flott blogpost fra Utsira Brage! Flott bilde av den myrsangeraktige akro'en. Ser god ut som myr med kontrast i bremmer på tert og tertfyll. Samt tydlig lyst undernebb der busksanger burde ha et lite mørkt anstrøk på tupp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for lærerik og hyggelig kommentar Atle :)

   Slett