Løvetann

Løvetann

torsdag 14. mars 2013

Maraton rundt Hafrsfjord ;)

Var en tur til Hafrsfjord Lørdag 09.03.2013. Ble en god tur, med godt utbytte. 10 nye årsarter!!! Tellingen ligger nå på 97. Du lurer vel litt på hvorfor akkurat "Maraton rundt Hafrsfjord"? Vel det var fordi jeg syklet rundt hele Hafrsfjord, pluss en tur innom Solastranda og Kolnes. Sykkelturen ble alt i alt 50,9 km! Altså 5,1 mil! 

Vipe var bl.a.  en av de nye årsartene mine. Fant en veldig tillitsfull vipe nedi Sømmevågen. Det var også flere arter som Storspove, Lappspove og Tjeld som holdt til her. Videre gikk det til Solastranda og Kolnes, hvor jeg gikk til fots. Islom og Havørn var det mest spesielle, men det ble ingen særlig gode bilder av noen av artene. Hagabukta hadde som sagt et par Sandloer, men jeg fikk ingen gode bilder av dem. Smålom ble et nytt årskryss for meg her. også må jeg ikke glemme å nevne de 134 Ringduene som satt på en høyspentledning rett oppfor bukta. 

Hafrsfjord-Nord bar på noen spennende arter, Dvergdykker ligger fremdeles på topp av dem jeg så der. Jeg observerte 3 stk. som dukket rundt. Disse ble også et nytt årskryss. Men sliter fremdeles med å komme dem nært. fortsatte til Hestnes, hvor det oppholdte seg en del fugler inni bukta. Så var det bare å sykle hjem etter det. Her er en del bilder fra turen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar